Leírás és Paraméterek
- Lisztkeverék szénhidrátcsökkentett élelmiszerek előállításához, általános felhasználásra.
- 85%-kal csökkentett szénhidráttartalmú, rostban gazdag és fehérjében gazdag élelmiszerek készítéséhez.
- Felhasználási javaslat: Könnyedén helyettesíthető vele a hagyományos búzaliszt szinte bármilyen receptúrában. Sütéshez, főzéshez, sűrítéshez egyaránt alkalmas.
- Galuska recept: Hozzávalók 200 g-hoz (1 adag): 60 g Keto liszt 1 tojás 3 g só 60 g víz A hozzávalókat egy mély tálba tesszük, jól kikeverjük és 2-3 percig pihenni hagyjuk. Forró vízbe (gyöngyöző) szaggatjuk, kifőzzük. Szűrés után öblítjük és kevés zsiradékon átmelegítjük. Gyors köret vagy tetszés szerint ízesítve önmagában is fogyaszthatjuk.
Összetevők: Szójafehérje izolátum, vitális búzaglutén, növényi rostok (cukornád, kukorica, alma), lóbabfehérje, teljeskiőrlésű rozsliszt, lisztkezelő szerek (guar gumi, aszkorbinsav), emulgeálószerek (szójalecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak mono- és digliceridjeinek diacetil-borkősavészterei, nátrium-sztearoil-2-laktilát), étkezési só, szárított búzakovász, savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-diacetát), enzimek.
Allergén információk: A termék glutént, szóját tartalmaz. Nyomokban tejet, tojást, szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápértékadatok:
100 g: | |
---|---|
Energia | 1444 kJ / 345 kcal |
Zsír | 4,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,7 g |
Szénhidrát: | 11 g |
amelyből cukrok: | 0,9 g |
Rost: | 23 g |
Fehérje: | 55 g |
Só: | 2,21 g |